O nouă serie de confecționer - asamblor articole din textile

Una dintre meseriile cerute pe piața muncii este cea de Confecționer asamblor articole din textile. Pentru a veni în întâmpinarea solicitărilor primite, Centrul Diecezan Caritas Iași, prin proiectul Servicii de Evaluare, Formare și Incluziune Ș.E.F.I POSDRU/125/5.1/S/127865, a deschis o nouă serie de calificare în meseria de confecționer.   Confecționerul asamblor articole din textile asigură asamblarea semifabricatelor, urmârind procesul tehnologic până la executarea finală a produsului, pentru executarea produselor fiind necesare utilaje semiautomate și automate. Confecționerul se ocupă în principal cu efectuarea operațiilor de croire și de confecționare, controlul calitativ al operațiilor, finisarea și pregătirea produselor pentru depozitare, ambalarea produselor.   Cursul de calificare este de nivelul 1 și are 360 de ore din care 120 de ore pentru teorie și 240 de ore pentru practică. Cele 240 de ore de practică se desfășoară la SC INA DESIGN COMPANY SRL, firmă care este pe piața românească din anul 2005 fiind un brand sută la sută românesc, axat pe fabricarea de confecții damă și adolescente serie mică și medie, societatea desfășurându-și activitatea principală de producție și creație în Iași. Toți cei care participă la cursul de formare beneficiază de consiliere socio-profesională pentru a-și putea găsi mai ușor un loc de muncă. Diploma de absolvire a cursului de Confecționer asamblor articole din textile este recunoscută la nivelul Uniunii Europene, fapt care oferă un avantaj celor care doresc să se angajeze în străinătate.